juliusi-programok-zala-megyeben

Júliusi programok Zala megyében

juliusi-programok-zala-megyeben

Zala megtelik élettel! Koncertek, borkóstolók, nyári fesztiválok, workshopok és még megannyi szuper kaland vár! Ha Zala megyébe látogatsz vagy itt töltöd a mindennapokat, akkor pörgesd végig a júliusi programokat.

A listánk folyamatosan bővül, nézz vissza, hogy mindig naprakész legyél!

Keszthely és környéke programok

2022. júliusi szerdák Helikoni Éjszakák

A Festetics-kastély Keszthely látnivalóinak amúgyis kihagyhatatlan eleme, idén pedig nem csak napközben, de alkonyat után is megnézhetjük magunknak. Júliusban minden szerdán a Helikoni Éjszakák keretében este vezetett túrával egybekötött múltidéző kastélylátogatáson és/vagy komolyzenei koncerten művelődhetünk.

2022.07.14-17. Gyenesdiási Bornapok

A Balaton-parti bornapok a nyár elmaradhatatlan programjai közé tartoznak, ahol a környék borainak kóstolása mellett borokkal kapcsolatos programokon is részt vehetünk.

2022.07.23. Nyitott Pincék Éjszakája a Rezi Szőlőhegyen

A Nyitott Pincék Éjszakáját idén 3. alkalommal rendezik meg Rezi szőlőhegyének boros gazdái és termelői – köztük Rezi péke is. Az eseményen a szőlőhegyen termő szőlőből készült borok mellé a helyi sajtműhely sajtjait, a pékség kovászos kenyerét és finom házi szörpöt kóstolhatunk, miközben a szőlőhegyet körbeölelő Keszthelyi-hegységben gyönyörködünk. A jó hangulat és a vidám társaság garantált!

Zalaszentgrót és környéke programok

Egész júliusban Nyitott Porták a Zala-völgyében

A Nyitott Porták a Zala-völgye területén gazdálkodó és működő helyi kézműveseket és termelőket fogja össze. Támogatásukkal már hagyományszerűen több éve nézhetünk be a gazdák életének kulisszái mögé. A Csáfordi Szőlőhegyen a Zalai Borvidék zamatban gazdag borait ízlelhetjük, benevezhetünk kertészkedni, megtanulhatjuk a híres zalai cukorperec készítését és kipróbálhatjuk magunkat méhészként a virágporgyűjtés program alatt.

2022.07.16. II. Zala Megyei Pajtaszínház Találkozó

A hagyományteremtő céllal tavaly elindított rendezvény elsősorban a helyi színjátszó csoportoknak ad szakmai nappal egybekötött fellépési lehetőséget. Az esemény autentikáját a helyszín, vagyis a kehidakustányi Mariska Udvar biztosítja. A pajtaszínházi előadások mellett kézműves vásár is lesz a tájház udvarában. A programok 10 órától 18 óráig tartanak.

Nagykanizsa és környéke programok

2022.07.09. Fedezd fel hazánk távoli erdőit! Ezúttal a dél-zalait!

A tóparti élmények és a strandolás helyett vegyük most be magunkat az erdőbe. A “Sportolj tudatosan az erdőben!” programsorozat nyári állomása az obornaki Nyitnikék Erdészeti Erdei Iskola, ahol igazi családi kikapcsolódásban lehet részünk. A felnőtteket közösségi erdei futás, a gyerekeket erdőpedagógiai foglalkozás és lövészet várja.

Zalaegerszeg és környéke programok

2022.07.01-2022.10.02. Rippl-Rónai időszaki kiállítás

A zalaegerszegi Göcseji Múzeumban három hónapon keresztül ismerkedhetünk meg a 19-20. század fordulójának egyik legnagyobb hatású festőjének, Rippl-Rónai Józsefnek a művészetével.

Ha szereted a művészetet, érdekel a zalai kultúra, akkor ezeket a zalai kiállításokat ajánljuk.

2022.07.08-17. Göcseji Dombérozó

Göcseji kultúra, gasztronómia, szokások és hagyományok, kirándulások lesznek a porondon idén is a Göcseji Dombérozó fesztiválon. A több napos rendezvénynek, mint ahogy a nevében is benne van, Göcsej tájegység világ zajától távoli, eldugott kis települései adnak otthont. A harminckét településen tíz napon keresztül tart a dombérozás.

Az aktív kikapcsolódást keresők bebarangolhatják a “szegek” vidékét, kóstolhatnak pálinkát, megismerhetik a jellegzetes göcseji építészetet, de bepillanthatnak a paraszti élet kulisszái mögé is.

Veled is találkozunk Göcsejben?

2022.07.15. Zalaegerszegi Kertmozi

A zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola udvarán, a szabad ég alatt vetítik a “Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA” című filmet.

2022.07.16. Hagymás Bab Fesztivál

Bud Spencer rajongók figyelem! Júliusban Zalaegerszegen főzik a színész kedvenc ételét, a hagymás babot. A fesztivál ideje alatt a gasztronómiai élvezetek mellett egyéb foglalkozások és játékok várják a kicsiket és a nagyokat.

Lenti és környéke programok

2022.07.08-10. Fatemplom Fesztivál

Magyarföldön elvonulhatunk a világ zaja elől. Teljes csendre azért ne számítsunk, ugyanis a magyarföldi ökumenikus Fatemplom környezete három nap erejéig megtelik élettel. A helyszínen olyan neves előadók lépnek fel, mint a Kaláka Együttes és a Csík Zenekar. Az eseményen a jazztől a nép- és világzenén át, a könyvbemutatóig mindannyian megtaláljuk a helyünket.

Ha pedig a fesztivál mellett kirándulni támad kedvünk, akkor az Őrség zalai látnivalói közül válogathatunk.

2022.07.09. Göcseji Aratónapok

Aki szeretné látni, hogy mi az a csépharadó vagy hogyan aratott egykor a göcseji ember, esetleg megízlelné zalai gasztronómia paraszti remekeit, annak júliusban Novára érdemes látogatni. A Göcseji Aratónapokat 1987 óta rendezik meg, ahol a szórakozás mellett a helyi hagyományok őrzésén és a falusi élet megismertetésén van a hangsúly. A kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt kézműves vásár, főzőverseny és előadók színesítik.

2022.07.29-31. Szécsiszigeti Folk Fesztivál

Népművészeti egyveleggel várnak mindenkit Szécsiszigeten. A Folk Fesztivál a népi hagyományok, úgy mint a népzene és a néptánc megismertetését és népszerűsítését tűzte ki célul, ahol a zalai művészek mellett a távolabbi vidékek előadői is bemutatják táncaikat, dallamaikat.

Ne feledd! A programok listája folyamatosan frissül, nézz vissza az oldalra, hogy ne maradj le a legjobb júniusi programokról!

Oszd meg másokkal is!

A cikket írta: