Szedd magad eper zala

Szedd Magad Eper Zala-szerte 🍓

Szedd magad eper zala

Te sem ültettél epret idén vagy csak nem érett még be, és nem hagynád ki az eperszedés élményét? Szerencsére Zala-szerte több helyen is van lehetőség a “szedd magad” mozgalom keretin belül eper szedésére.  Miért jó a “szedd magad”? Mert így biztosan helyi, termelői, saját magad által szemezgetett, napérlelte mézédes eperhez juthatsz. Nem utolsó sorban pedig a “szedd magad eper” ára is sokkal kedvezőbb így. Oh, és élménynek is kiváló.

Irány Zala megye eperföldjei!

A cikk végén egy térképet is találsz.

Kercsmarics Családi Gazdaság – Nagykanizsa-Bagola Epres Kertje

Kercsmaricsékat szinte mindenki ismeri a környéken, ugyanis nem ma kezdték a gazdálkodást. Friss tojásért vagy egy-két jó szóért mindig érdemes benézni hozzájuk. Ha pedig eperért indulnál, akkor is jó helyen jársz.

Hat éve kezdtek el nagyobb területen gazdálkodni, majd 3 éve fogtak bele a szedd magad eperföld kialakításába. Szívesen látnak minden korosztályt és akkor is érdemes benézni hozzájuk, ha nemcsak az eperszedés, de az odáig vezető út iránt is érdeklődtök, hisz erről is szívesen mesélnek.

A napsütéses, meleg, bár csapadékmentes időjárás meghozta gyümölcsét. Idén korábban kezdődik a szabadföldi eper szezonja, így május második felében indul Kercsmaricséknál is a szedd magad mozgalom.

Tudnivalók:

 • Az aktuális szedési időpontokat a Kercsmarics Családi Gazdaság Facebook oldalán találod.
 • Kosarat, edényt vigyél magaddal, amibe az epret tudod szedni.
 • Helyszín: 8800 Nagykanizsa, Bagoly u. 120/a
 • Elérhetőség: Kercsmarics Marietta (+36703699749)
 • Cserfő - Szedd magad eper ládában
 • Kercsmarics Családi Gazdaság eprek
 • Cserfő - Szedd magad eper földek
 • Cserfő - Szedd magad eper
 • Kercsmarics Családi Gazdaság Epres kertje
 • Szedd magad eper Zala
 • Vasboldogasszonyi Epreskert

Vasboldogasszonyi Epreskert – Egy kőhajításnyira Zalaegerszegtől

A Zalaegerszeg környéki lakosok sem maradnak a “szedd magad eper” élménye nélkül.

A megyeszékhelytől negyed órányira található legközelebbi epreskertből is teli kosarakkal térhetsz haza. Az epreskert másfél hektár nagyságú területén annyi epret szüretelhetsz, amennyi jól esik. Jut mindenkinek elegendő mézédes eper.

Sőt a málna szezonban egy hektárnyi málna is elérhető lesz. Tavaly a málnánál is volt szedd magad, szurkolunk, hogy idén is legyen.

Az eperszedés a következő hetek folyamán kezdődik, a pontos időpontért mindenképp érdemes követni az Epreskert Facebook oldalát.

 • Az időpontokat a Vasboldogasszonyi Epreskert Facebook oldalán teszik közzé, onnéttól fogva minden nap lehet menni epret szedni. Természetesen az időjárás és az eper érése azért itt is közbe szólhat, így érdemes mindig tájékozódni, mielőtt útnak indulsz!
 • Helyszín: 8914 Vasboldogasszony, Petőfi út
 • Elérhetőség: +36309576194
Vasboldogasszonyi Epreskert
Vasboldogasszonyi Epreskert

Kösd össze az eperszedést egy Zalaegerszeg környéki barangolással!

Cserfői Eper Sziget – Szedd magad eper az M7-es autópályához közel

A Nagykanizsa környéki lakosok igazán nem panaszkodhatnak az elérhető eper mennyiségére, hiszen a környék két szedd magad eperfölddel is büszkélkedhet.

A cserfői epreskert pedig jó választás lehet az úton lévőknek is, hiszen az M7-es autópályáról csupán egy pár perces kerülővel máris elérhetjük az eperföldet. A több mint másfél hektáros epreskert már öt éve látja el a környékbelieket eperrel, szedd magadra pedig négy éve van lehetőség.

 • Az eprek folyamatosan érnek, így a szedés is elindult. A pontos időpontokról a Cserfői Eper Sziget Facebook oldalán találsz további információt. Érdemes mindenképp előzetesen tájékozódni, mert nincsenek nyitva minden nap!
 • Helyszín: A nagykanizsai inkubátor házat (Ipari Park) elhagyva (a régi 7-es úton) tovább kell haladni, majd az aszfaltkeverő üzem utáni első lehetőségnél balra kanyarodva, az erdő mentén haladva, középen jobb oldalon található az eperföld. Még ha bonyolultan is hangzik, nehéz eltéveszteni, hiszen a helyet egy szép epres molinó jelzi és telefonon is szívesen segítenek.
 • Rekeszeket, kosarakat ide is tanácsos magaddal vinni, amibe az epret tudod szedni.
 • Minimum szedési mennyiség: 5 kg
 • Elérhetőség: +36302847622
Cserfő - Szedd magad eper földek
Cserfő – Szedd magad eper földek

Nagykanizsa környékén vár rád egy izgalmas szurdoktúra is. Irány Nagybakónak és a Kőszikla-szurdok!

Reméljük sokan kedvet kaptok az eper szedéséhez. Amellett, hogy remek szabadidős program, még a helyi termelőket is támogathatjuk azzal, ha hazait – jelen esetben pedig zalait – vásárolunk.

Zala megye epreskertjei térképen

fotók: Az epres kertek Facebook oldala, Kercsmarics Marietta, Boros Barnabás, Gelencsér Janka

“Minden domb mögött kincset találsz!” Fedezd fel mindegyiket!

Oszd meg másokkal is!

A cikket írta: