Két év kihagyás után, 2023. április 15-én újra megrendezik az immár XXI. Répafőző Fesztivált Miklósfán. A korábbi sikerre és érdeklődésre való tekintettel a szokásostól eltérő időpontban készülhetnek a főzőcsapatok a megmérettetésre, a látogatók pedig a kóstolásra.
Érdemes lesz idén is ellátogatni a rendezvényre, hiszen a répás finomságok kóstolása mellett színes kulturális programok, kézműves vásár és italos büfé is várja a vendégeket. A fesztivált ráadásul a korábbi évekkel ellentétben ezúttal a miklósfai Mindenki Háza udvarára álmodták meg a szervezők, ezzel biztosítva azt, hogy minél többen tudják megkóstolni a zalai népi ételek egyik hagyományos alapanyagát, a kerekrépát és a belőle készült fogásokat.
Az esemény legfőbb attrakciója a Répafőző verseny, amelynek keretében több kategóriában mérettethetik meg magukat a csapatok.
Jelentkezz csapatoddal répás ételt készíteni!
Nevezni idén is a megszokott három kategóriában lehet, április 14-ig előnevezéssel, illetve a verseny napján a helyszínen a nevezési lap kitöltésével és leadásával.
Verseny kategóriák:
- I. Hagyományos egytál „répaétel” savanyított répából
- II. Répából készült ételkülönlegesség
- III. Édes vagy sós répás sütemény, rétesek
A nevezés feltétele és a szervezők kérése, hogy az ételek elkészítéséhez felhasznált répa rendelkezésre állásáról a versenyző csapatok gondoskodjanak. A versenyre szánt ételeket 1-1 adagban a verseny napján 10-14 óra között lehet leadni a helyszínen.
Minden nevező csapat oklevelet kap, kategóriánként az első három helyezett pedig értékes ajándékutalványokkal gazdagodik.
Ha neveznél a versenyre, verbuváld össze a csapatot és töltsd ki a jelentkezési lapot!