Lángos recept

Készíts lángost fillérekből! A legfinomabb kefires lángos recept

Lángos recept

A strand íze egyszerűen, otthonodban is.

Ha nem szeretnél több ezer forintot kiadni a nyár legikonikusabb ételéért, akkor íme a lángos recept, amelynek alapanyagai minden háztartás polcán megtalálhatók. Ráadásul 1000 forintból jóllakik az egész család és még repetázni is lehet.

Ha egy ételt kellene mondani, amit összekötünk a stranddal, mi lenne az? Szerintem a legtöbben a lángost mondanánk, hisz mindig is az volt a legegyszerűbb és leggyorsabban kézhez kapott étel a strandokon és büfékben, és ez így van a mai napig.

Ha sokallod a strandos lángos árát, készítsd el otthon kevesebb, mint 1000 forintból az egész családnak! 

Egy olyan receptet hoztam nektek, aminek elkészítési ideje a kipakolással együtt 15 perc, viszont lángos csak másnap lesz belőle, mert 1 napot kell keleszteni, de higgyétek el, megéri!

langos-recept
Lángos az egész családnak

Kefires lángos recept 

  • 0,5 kg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 2 db kisdobozos kefir
  • 2 dkg élesztő
  • olaj a sütéshez

  • A hozzávalók anyagait az élesztőn kívül alaposan összekeverjük.
  • Dolgozhatunk géppel vagy akár kézzel is, amelyik kényelmesebb.
  • Az élesztőt külön összemorzsoljuk, majd úgy adjuk hozzá a tésztához.
  • Ezután ismét alaposan átdolgozzuk a tésztát.
  • Ha kész, átpakoljuk a tésztát  egy kelesztő tálba vagy akár egy nagyobb méretű nejlon zacskóba és egy napig pihentetjük. 
  • Egy nap elteltével tetszőleges méretű lángosokat szaggatunk belőle és kisütjük forró olajban. Majd mehet rá a feltét tetszőlegesen.

Mi otthon kisebbekre szeretjük sütni, ebből az adagból 15 db tenyér nagyságú lángos jön ki.

Nézd meg, hogy készül a kefires lángos!

@szeretunkzala Az elkészítési idő csupán 15 perc, igaz egy napot várni kell míg megkel, de hidd el, megéri! ???? Hozzávalók: 0,5 kg liszt 1 db tojás 1 teáskanál só 2 db kisdobozos kefir 2 dkg élesztő olaj a sütéshez #lángos #lángoskészítés #recept #kertikonyha #szeretünkzala ♬ Little Things – Adrian Berenguer

Tudjátok miért szeretjük mi ezt a lángostésztát? 

Mert akár egy hétig eltárolhatjátok, és mindig annyit készíthettek el belőle, amennyire épp szükség van.


Így tárold:

A lángostészta maradhat úgy, ahogy van a zacskóban vagy a kelesztő tálban, csak kössétek be a száját vagy zárjátok le alaposan a tálat.

Ha pedig nagy a család, nyugodtan duplázzátok meg az adagot, az kb. 20 db nagyobb lángost jelent majd, mindezt alig 1000 forintból.

Küldjétek el nekünk, ha elkészítitek! 😉

kertikonyha-receptek

Oszd meg másokkal is!

A cikket írta:

Ahogy sokan mások mi is használunk úgynevezett cookie-kat (sütiket).
Ennek oka, hogy szeretnénk folyamatosan fejleszteni az oldalt és egyre jobb és jobb böngészési élményt biztosítva Neked! Ha szeretnéd megismerni a süti receptjét (vagyis a cookie szabályzatot) – itt eléred annak részletes leírását.