Csömödéri Állami Kisvasút

A legjobb augusztusi programok Zala megyében

Csömödéri Állami Kisvasút

Nem kérdés! Augusztus lesz a nyár és talán az év legjobb hónapja is, már ha a rendezvényeket nézzük. Egymást érik a zalai bor- és gasztrofesztiválok, lesz folkpiknik, helyet kap az irodalom, de újraéled egy sokak számára ismerős rendezvény is. Ha zalai programokat keresel augusztusra, akkor jó helyen jársz.

A lista folyamatosan bővül, nézz vissza, hogy mindig naprakész legyél!

Keszthely és környéke programok

2022.08.11-13. Margófeszt Szentgyörgyváron

Idén sem maradhat el a régió legszínesebb kulturális és irodalmi fesztiválja, ahol az irodalmi és a színházi programok, koncertek, slam poetry, kiállítások, és filmvetítések mellett főszerepet kap a zalai gasztronómia és a helyi értékek bemutatása is. Mindez Keszthely-Hévíz vonzáskörzetében, az alig pár-száz lelket számláló, festői tájban lévő Szentgyörgyváron, 2022. augusztus 11-13. között.

2022.08.11-14. FESTetics Parkfesztivál

A Helikon Kastélymúzeum négy napos fesztiválján különböző interaktív játékok és előadások keretében ismerkedhetünk a Festetics család múltjával. A helyszínt természetesen a Festetics-kastély szépen gondozott parkja adja.

2022.08.17-ig minden szerdán Malombéli gyógynövényes élménynapok

A gyenesdiási vízimalom fűszerkertjében azokat a gyerekeket várják, akik kíváncsiak a gyógynövények világára és megtanulnák, milyen kincseket lehet szedni az erdőkben és a mezőkön.

2022.08.18-21. Hévízi Bor és Gasztrokorzó

A nyári borfesztiválokat bizonyára senkinek nem kell bemutatni, aki legalább egyszer már járt a Balaton környékén. Hévízen ez éppen augusztusra esik. A korzó bódéjainak teraszán többek között a Zalai Borvidék neves pincészetei is képviseltetik magukat. Ha másért nem is, hát miattuk érdemes beugrani és megkóstolni a zamatos zalai borokat.

2022 nyarán ismét látogatható a Kotsy-vízimalom

A zalaszántói Kotsy-vízimalom sokáig zárva volt a látogatók előtt, most azonban ismét várja a kíváncsiskodókat. A vízimalomban a korabeli berendezést, valamint a működő vízikereket nézhetjük meg.

Zalaegerszeg és környéke programok

2022.08.13. Ízes Göcsej – Zalaszentgyörgyi Folkpiknik

Dödölle, prósza, kukoriamálé, paradicsomos baboskáposzta, zalai rétes, göcseji lecsó, zalai vadpörkölt és még sok, a zalai gasztronómia ínycsiklandó étele vár minket a pikniken. Mindezt réteskészítő és kenyérsütő workshoppal színesítve.

2022.08.26-28. Vadpörkölt és Borfesztivál Zalaegerszegen

Zalaegerszeg központjában három napos fesztivál keretén belül kóstolhatjuk a zalai vadból készült remek pörköltöket, melyeket zamatos borokkal öblíthetünk le. A gasztroélmény mellett a zenei felhozatal is erős lesz, ugyanis érkezik a WELLHELLO, a Tankcsapda és az Anna and The Barbies is.

2022 augusztusában városi séták Zalaegerszegen

A vezetett séták és a túrák során hol a megyeszékhely híres csodáit, hol a környék pincéit, túraútvonalainak kincseit fedezheted fel. Városi titkok, történelem, a “szegek” vidékének természeti csodái, göcseji kultúra. A túrák pontos időpontjairól és a témákról ide kattintva lehet tájékozódni.

Nagykanizsa és környéke programok

2022. augusztus 13. Bor.Zene.Zala Zalaszabaron

Koncertekkel tarkított hegyi piknikre hív a Kányaváry Borbirtok augusztus közepén. A zalaszabari Öreghegyről mesés Kis-balatoni kilátásban lehet részünk, miközben a jobbnál jobb zalai borokat kortyolhatjuk a teraszon.

Minden pénteken Piac a Kertben

Egy piac, ahol nem csak a friss asztalra valót vehetjük meg, hanem extra programokon is részt vehetünk. Az aktuálitásokról a Piac a Kertben Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

Hétfőtől péntekig Zalakaros Kertmozi

A Szőlő utca 18. szám alatt, autentikus szegecselt bőrszékeken, popcornnal a kézben bámulhatjuk kedvenc filmjeinket egész nyáron. A vetítések 20:30-kor kezdődnek, az aktuális műsorlista itt található.

Zalaszentgrót és környéke programok

2022.08.12. Csak egy este Örvényeshegyen

A több napos Örvényeshegyi Piknik helyett idén csak egy, de annál emlékezetesebb napot tölthetünk el Zalacsányban, a szelíd zalai dombok ölelésében. Szombaton hozzánk látogat ugyanis Kevin Davy White, az Egyesült Királyságban 2022-ben az Év Énekese és Dalszövegírója, aki eddig még soha nem koncertezett Magyarországon.

2022 augusztusában tovább dübörögnek a Nyitott Porták

A programokért pedig nem máshova, mint a Zala-völgyének településeinek egyikére érdemes utaznunk. Lesz többek között kecskesajt- és borkóstolás, kertlátogatás, turistajelzésfestés és koncert is.

2022.08.12-20. Szentgróti Kultúrtivornya

Hét év kihagyás után idén ismét megrendezik a Kultúrtivornyát, aminek helyszíne ezúttal Zalaszentgrótra összpontosul. A nyolc napos rendezvénysorozaton jellegzetes, de elfeledett zalai ételeket kóstolhatunk, koncerteken szórakozhatunk, a testet és a lelket pedig jógával, valamint hangtálas szeánsszal kényeztethetjük. A fesztivál mindenki számára ingyenes.

Lenti és környéke programok

2022.08.12. Lenti Nyári Esték

Lenti Rendezvényterén tematikus Folklór programon vehetünk részt péntek este 20 órától, amelynek keretében fellép a Kerka Táncegyüttes, valamint további művészeti csoportok, zenekarok.

2022.08.13. Nagyboldogasszony templombúcsú és családi nap

Interaktív gyerekprogramok és batyus piknik a közösségépítés jegyében.

2022.08.13. II. Hetés fesztivál

Minden, ami Hetés. Így tudnánk a legegyszerűbben bemutatni a hetési vidék második alkalommal szerveződő fesztiválját. A gasztronómia, a népi kultúra és hagyományok mellett pedig kerékpáros túra keretein belül is felfedezhetjük a környéket.

2022.08.20-án kisvasutazhatunk a zalai erdők-mezők között

Az aktuális menetrend szerint nyáron még egy alkalommal lehet kipróbálni a Csömödéri Állami Erdei Vasút Lenti és Kistolmács közötti vonalán közlekedő gőzmozdony vontatású kisvonatot – ami mellesleg az Ábel névre hallgat.

2022.08.20. Kerka Piac

A kéthetente szombaton, a Kerka Vízimalom udvarán megrendezésre kerülő termelői piac utolsó nyári alkalma idén éppen az államalapítás ünnepére esik, ahol ismét kipakolják portékáikat a Kerka-vidék legjobb termelői.

2022.08.21. Falunap Gáborjánházán

Minden év augusztusában megrendezik, most sincs ez másképp. Az apró hetési falucska közösségépítő attrakciója a főzőverseny lesz, amit kulturális programokkal színesítenek.

Tudsz még jó programokat Zalában? Hozzáadnál valamit? Ne habozz megírni Nekünk!

Írj nekünk: hello@szeretunkzala.hu

fotó: Fülöp Veronika

Oszd meg másokkal is!

A cikket írta: