Piac a Kertben Nagykanizsa

TOP 5 termelői piac Zala megyében (térképpel)

Nyáron nem csak a Balaton part és a zalai strandok, de a piacok is dübörögnek. Piacra járni pedig sokunknak igazi rituálé, hiszen megvannak a kedvenc árusaink, tudjuk, mit hol vegyünk. A piacra járás kultúrája kezd ismét megerősödni, ami a minőségi termékeket figyelembe véve nem is csoda!

Évről évre egyre több termelői és kézműves piac nyílik Zalában is, ami nem csak a kistermelők gyarapodásának köszönhető, de a vásárlók részéről is megnőtt az igény a minőségi, hazai vagy akár falubeli és a háztáji termékek fogyasztására, valamint a kézzel készült áruk vásárlására.

Akár átutazóban vagy, akár Zalában élsz, jó, ha tudod, hova mehetsz friss zalai áruért!

A cikkből megtudhatod:

 • Melyik a legjobb 5 termelői piac Zala megyében?
 • Hol találod a termelői piacokat? (a cikk végén TÉRKÉPPEL)
 • Mikor vannak nyitva?
 • Mit vehetsz, ha ellátogatsz?

A legjobb termelői és kézműves piacok Zala megyéből

A zalai piacok különlegessége, hogy a piacokon árult bármilyen termék kizárólag az árusítóhely 40 km-es körzetéből, Zala megyéből származhat. Ezzel szeretnék garantálni azt, hogy a portékák mindenképpen Zalából kerüljenek a standok asztalaira. A zalai termelői piacok másik alapelve a kiváló minőség biztosítása. A termelők ezért csak olyan termékeket árulhatnak, melyeket saját előállítású alapanyagból készítettek.

A termelői piac pedig egy tökéletes hely arra, hogy a hazai termékek mellett a készítőket is megismerhesd!

A piacok örök szabálya: minél korábban érkezel, annál biztosabb, hogy a legjobb és a legfrissebb árut kapod! Így van ez a termelői piacoknál is, melyek közül összegyűjtöttük Zala megye legjobbjait.

Első Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiáson

A gyenesdiási piacon nem csak frissen sült és füstölt halat, de sok más helyi finomságot is kóstolhatsz. Az állandó termékkínálatban szerepelnek például az olyan tipikus magyar ételek, mint a kolbász, a hurka, a lángos, a kürtőskalács, a házi rétesek, amit jó minőségű termelői borokkal vagy házi szörpökkel öblíthetsz le.

A strand melletti területre nem csak a piac miatt érdemes ellátogatnod. A piac „békeidőben” rendezvénytérré változik: esti koncertek, családi programok és fesztiválok kapnak itt helyet nyaranta felpezsdítve nem csak a helyiek, de a nyaralók életét is.

Érdemes tudnod, hogy a piacon jelenleg friss, élő balatoni halat nem árusítanak. Ennek oka, hogy a Balatonon felfüggesztették a halászatot a halállomány szabályozása miatt.

A frissen sült halak azonban megérik a látogatást. Ha egyszer megkóstolod a keszeget, a kárászt vagy a pontyot, többé rá sem nézel majd a „balatoni hekkre”.

 • Nyitva tartás: 2020. június 15 – szeptember 6. hétfő-péntek 16:00-21:00, szombat és vasárnap 10:00-21:00
 • Helyszín: A Diási Játékstrand és a Balatoni Kerékpárút mellett
Első Balatoni Hal- és Termelői Piac Gyenesdiás
Első Balatoni Hal- és Termelői Piac; fotó: Facebook

Hévízi Termelői Piac

A Hévízi Termelői Piac nem csak szezonális nyitva tartással, de egész évben vár. A helyi termelők a hét több napján is kipakolják áruikat, így nem kell félned, hogy lemaradsz a legjobb falatokról vagy legszebb kézműves termékekről.

A hagyományos piaci portékák mellett, mint a mézek, sajtok, zöldségek és gyümölcsök, Hévízen egyéb, a régi időket felelevenítő tárgyakat is vehetsz. A kézművesek kézzel készült csipkékkel, ruhazsákokkal, fa díszekkel, játékokkal és kovácsolt használati eszközökkel érkeznek a piacra.

Igazi kincsekre lelhetsz itt!

 • Nyitva tartás (a nyári időszakban): Kedden és szombaton 7 órától, csütörtökön 12 órától
 • Helyszín: Hévíz, a Nagyparkoló mögött
Hévízi Termelői PIac
Hévízi Termelői Piac

Piac a Kertben Nagykanizsán

A nagykanizsai termelői piac még csak most nyitott, de nagyon gyorsan híre ment, ami a minőségi áruknak és a jó hangulatnak köszönhető. A szervezők különösen figyeltek arra, hogy mindenféle termékből válogathass, így például mindig találsz friss gyümölcsöket és zöldségeket, isteni házi sajtokat, kovászos kenyeret és illatos pékárukat, húsokat vagy ínycsiklandó szörpöket és édes mézeket.

Termelőink a környék legjobb alapanyagait hozzák elérhető közelségbe és teszik élménnyé a bevásárlást. – ahogy az alapítók fogalmaznak.

A piac nem is kaphatott volna különlegesebb helyet, mint a Csónakázó-tó melletti Szőlőskert Fogadó, Nagykanizsa idilli kertvárosi részén.

Zöldben mégiscsak jobban esik piacozni, ugye?

 • Nyitva tartás: Minden pénteken 15 és 19 óra között
 • Helyszín: Nagykanizsa, Szőlőskert Fogadó
Piac a Kertben Nagykanizsán
Piac a Kertben; fotó: Facebook

Dél-Zala Kincsei Termelői Piac Újudvaron

A tavaly induló Dél-Zala Kincsei Termelői Piacot Nagykanizsától mindössze 10 km-re, Újudvaron találod. A piacon fellelhető dél-zalai kincsek főleg a Muraföldén élő és dolgozó őstermelő gazdák és kézművesek gondos kezei közül kerülnek ki.

Ha ellátogatsz az újvudari piacra, biztosan olyan gyümölcsöt vagy zöldséget kapsz, ami aznap reggel még a muraföldi kis falvak valamely kertjét díszítette. A legfrissebb élelmiszerek mellett a piacon környékbeli kézművesek is árulják portékáikat.

 • Nyitva tartás: Minden hónap harmadik szombatján
 • Helyszín: Újudvar, Fő út 63.
Dél-Zala Kincsei Piac, Újudvar
Dél-Zala Kincsei Termelői Piac; fotó: Facebook

Kerka Piac Szécsiszigeten

A nagykanizsai mellett, a „kerkafalvak” vidékén, Szécsiszigeten nyitott Zala megye legújabb termelői piaca, a Kerka Piac. 2020 áprilisa óta működik a Kerka folyó menti Vízimalom udvarán. A mesebeli zalai falucskában lévő termelői piacon e vidék ízeit viheted magaddal haza. A helyi gazdák portékái között találsz különleges kecskesajtokat, finom szörpöket, fűszeres szárított gombákat és száraztésztákat.

Akárcsak a többi helyszínen, a környékbeli kézművesek itt is jelen vannak. A helyi ízek mellett, helyi „szépeket” is vásárolhatsz!

 • Nyitva tartás: Minden második szombat délután (A pontos időpontokért látogasd meg a Kerka Piac Facebook oldalát. Kattints ide!)
 • Helyszín: Szécsisziget, Kerka Vízimalom
Kerka Piac Szécsiszigeten
Kerka Piac; fotó: Facebook

Téged is arra bíztatunk, ha Zalában élsz vagy Zalában utazol, látogass el a helyi termelői piacokra és kóstold meg a zalai ízeket!

Vegyél helyit, egyél helyit!

Listánk folyamatosan bővül, ezért ha a környékeden is van egy termelői piac, írd meg nekünk!

Ha tetszett a cikk, köszönjük, ha lájkolod! 🙂

Találjátok meg egyszerűen a piacokat!
Térképen jelöltük Nektek őket! (zöld ikonok)

A cikket írta:

Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Share on whatsapp
Share on reddit

Legfrissebb cikkeink

Történetek, amik szintén tetszeni fognak